Ga nog niet direct weg!

"Janne, geef mij meer inspiratie om die taal te stimuleren!"

I hear you! And I've got you!

Maar... heb je het speelgoed bij je thuis al eens goed bekeken? Dat is namelijk een bron aan inspiratie op zich! 
Ik hoor je al zeggen: "Hoezo?" Wel, bij elk stuk speelgoed kan je woordenschat uitlokken. "Ja, maar je hebt dan toch telkens maar één of twee woorden?" Nee hoor! Je kan zóveel woordenschat uitlokken bij één stuk speelgoed!

Als je daar graag wat hulp bij hebt, heb ik exact wat jij zoekt: Spelen met taal!

Spelen met taal is een gids boordevol woordenschat- en zinsideetjes bij 31 stukken speelgoed. En een heel deel van dat speelgoed heb jij waarschijnlijk thuis al rondslingeren!

Laat je inspireren en word daardoor een echte pro in taal bedenken bij àlles wat je tegenkomt!

Ik wil Spelen met taal!

"Ik heb nood aan meer dan een gids!"

I feel you, een héél herkenbaar gevoel! Laat het me even uitleggen.

Ik heb twee kinderen, Emma en Noah. Bij Emma verliep alles in haar taalontwikkeling vanzelf. Noah was een ander verhaal. Als logopediste had ik toch wel snel door dat zijn taalontwikkeling wat trager liep dan zou moeten. Noah haalde zijn mijlpalen wel, maar telkens met de hakken over de sloot. Zijn woordenschat was heel beperkt en zijn zinnen raakten niet verder dan tweewoordcombinaties.

En ik wou als logopediste toch heel graag dat hij vlotter zou kunnen praten en communiceren.

Vanaf dat moment ben ik kei hard gaan inzetten op de taalontwikkeling van Noah. Alle logopedische technieken die ik bij de kindjes in mijn praktijk hanteerde, begon ik heel expliciet bij Noah toe te passen. Na een tijdje merkte ik echt een verschil. Zijn woordenschat groeide enorm en ook zijn zinnen werden langer. Mijn moeder- en logopedisch hart kon weer tot rust komen. 

Ik merkte zo'n verandering in Noah en ik was zo blij dat ik al mijn logopedische kennis kon inzetten. En toen besefte ik... niet alle ouders hebben die logopedische kennis. Veel mensen kiezen ervoor om ouder te worden, maar hebben dus niet allemaal die kennis die ik als logopedist wél heb. Als je dan het gevoel hebt dat er iets niet klopt met de taalontwikkeling van je kind, wat doe je dan? Waar zoek je hulp? Hoe zoek je hulp? Hoe weet je of er eigenlijk wel iets aan de hand is?

En exact dát is de reden waarom ik Peuterpraat heb gemaakt. Peuterpraat is een online cursus voor ouders waarin ik alles uitleg over taalontwikkeling bij baby's en peuters

Om jou als ouder vol vertrouwen de taal van je kind te laten stimuleren. 
Om jou als ouder exact te laten weten wat je kind op welke leeftijd moet kunnen.
Om jou als ouder de tools aan te reiken om je kind talig te helpen.

Wil jij meer informatie over Peuterpraat? Klik dan snel op de knop!

Naar Peuterpraat!


Wat je ook kiest, ik sta klaar om jou te helpen!

Liefs x

Janne