Ga nog niet direct weg!

Zit jij ook in de knoop over de taalontwikkeling van jouw kindje?

Het is niet altijd makkelijk om de ballen hoog te houden als ouder, toch. Ik heb mij ook zorgen gemaakt over de taalontwikkeling van mijn zoon, lees even mee. 👇

Ik heb twee kinderen, Emma en Noah. Bij Emma verliep alles in haar taalontwikkeling vanzelf. Noah was een ander verhaal. Als logopediste had ik toch wel snel door dat zijn taalontwikkeling wat trager liep dan zou moeten. Noah haalde zijn mijlpalen wel, maar telkens met de hakken over de sloot. Zijn woordenschat was heel beperkt en zijn zinnen raakten niet verder dan tweewoordcombinaties.

En ik wou als logopediste toch heel graag dat hij vlotter zou kunnen praten en communiceren.

Vanaf dat moment ben ik kei hard gaan inzetten op de taalontwikkeling van Noah. Alle logopedische technieken die ik bij de kindjes in mijn praktijk hanteerde, begon ik heel expliciet bij Noah toe te passen. Na een tijdje merkte ik echt een verschil. Zijn woordenschat groeide enorm en ook zijn zinnen werden langer. Mijn moeder- en logopedisch hart kon weer tot rust komen. 

Ik merkte zo'n verandering in Noah en ik was zo blij dat ik al mijn logopedische kennis kon inzetten. En toen besefte ik... niet alle ouders hebben die logopedische kennis. Veel mensen kiezen ervoor om ouder te worden, maar hebben dus niet allemaal die kennis die ik als logopedist wél heb. Als je dan het gevoel hebt dat er iets niet klopt met de taalontwikkeling van je kind, wat doe je dan? Waar zoek je hulp? Hoe zoek je hulp? Hoe weet je of er eigenlijk wel iets aan de hand is?

En exact dát is de reden waarom ik Peuterpraat heb gemaakt. Peuterpraat is een online cursus voor ouders waarin ik alles uitleg over taalontwikkeling bij baby's en peuters

✨ Om jou als ouder vol vertrouwen de taal van je kind te laten stimuleren. 
✨ Om jou als ouder exact te laten weten wat je kind op welke leeftijd moet kunnen.
✨ Om jou als ouder de tools aan te reiken om je kind talig te helpen.

Wil jij meer informatie over Peuterpraat? Klik dan snel op de knop!

Naar Peuterpraat!

"Ik zoek eigenlijk gewoon extra taalinspiratie"

Maak jij je eigenlijk niet echt zorgen over de taalontwikkeling van je kind (of gewoon helemaal geen zorgen, nog beter)?
Ben je op zoek naar extra manieren om taal op een leuke manier te stimuleren?
Wist je dat je van elk moment en elke activiteit een taalmoment kan maken?

Ik geef je daar graag wat inspiratie voor: introducing Taalmoment op reis!

Taalmoment op reis is een bundel met 17 leuke spelletjes, recepten, boekjes en andere activiteiten speciaal voor kinderen van 1 tot 4 jaar, in het thema 'op reis'. Uiteraard zit de bundel ook boordevol woordenschatideeën om bij al die activiteiten uit te lokken! We zijn De Taaltoren of we zijn het niet, hé!

Ik ga voor een Taalmoment!


Wat je ook kiest, ik sta klaar om jou te helpen!

Liefs x

Janne