Ga nog niet direct weg!

"Is jouw kind al geïnteresseerd in letters?"

Toen Emma 3 jaar oud was, was ze al zo ongelooflijk geïnteresseerd in letters. Ze herkende de letters van haar eigen naam en probeerde die te schrijven. Ze kon ze natuurlijk nog niet benoemen, maar ze vond het allemaal zó fascinerend! Herkenbaar? Lees dan zeker even verder!

Voor kinderen leren lezen, zijn er een aantal vaardigheden die ze onder de knie moeten hebben. Dat zijn de befaamde 'voorbereidende leesvaardigheden'. Hoe beter kinderen die beheersen, hoe vlotter ze zullen leren lezen!

En exact dat is Leesbubbels: onze materiaalbox voor de voorbereidende leesvaardigheden! Samen met Ollie Octopus en zijn vriendjes leert jouw kleuter die vaardigheden op een speelse manier ontwikkelen. Het start heel eenvoudig, dus ook jouw jongste kleuter kan de eerste opdrachten al maken. Is het toch nog wat lastig? Geen probleem! Laat het dan gewoon even los en probeer later nog eens.

Doorheen het boek loopt een verhaal met Ollie als hoofdpersonage en komen ze allemaal vriendjes tegen! Ze leren samen verschillen en gelijkenissen zien, woorden in stukken hakken en weer aan elkaar plakken en nog véél meer. Alles wat je nodig hebt van materiaal zit in de box, lekker handig toch?


Ik duik in Leesbubbels!


Disclaimer: jouw kind kan op het einde van Leesbubbels niet lezen. Hij/zij zal wel éxtra vlot aan het leren lezen kunnen starten!


"Heb je dat dan ook voor cijfers?"

Ja hoor! Die voorbereidende vaardigheden bestaan ook voor rekenen. En dus vonden wij het logisch dat we ook een rekenversie maakten!

In Rekenpootjes leidt Spriet de sprinkhaan je door het bos vol rekenvriendjes. Samen leren ze tellen, groepjes maken, wat 'meer' en 'minder' betekent en nog veel meer!

Ook voor de voorbereidende rekenvaardigheden geldt dat hoe beter kinderen die beheersen, hoe vlotter ze gaan leren rekenen in het eerste leerjaar! Dat start heel klein met sorteren, dus jouw jongste kleuter kan zeker al aan Rekenpootjes beginnen. Zijn sommige opdrachten nog wat lastig? Dan leg je Rekenpootjes gewoon even opzij en kan je het later nog eens proberen. Niets moet, alles mag!


Geef mij maar de rekenkriebels!


Disclaimer: jouw kind kan op het einde van Rekenpootjes niet rekenen. Hij/zij zal wel éxtra vlot aan het leren rekenen kunnen starten!


Wat je ook kiest, ik sta klaar voor jou!

Liefs x

Janne