Ga nog niet direct weg!

"Janne, ik wil meer van die spelideeën!"

Ben jij ook die logopedist met een kast zo uitpuilend van de spelletjes, dat er al wel eens spelletjes uitvallen als je ze open doet? Zo die logopedist die in bepaalde winkels niet buiten kan lopen zonder een mand (of kar) vol nóg meer spelletjes waar je hopelijk wel ergens een plekje voor zal vinden? Spelletjes die je eigenlijk niet echt gebruikt voor fonologie, want ja... Ja, waarom eigenlijk niet? Je kan ze er perfect voor gebruiken! Maar hoe dan?!

De Taaltoren to the rescue met Spelen met fonologie!

Spelen met fonologie is een gids vol spelideeën voor je Hodson & Paden én Metaphon therapieën met maar liefst 30 gezelschapsspellen, waarvan je er sowieso al heel wat in je kast hebt liggen.

En... pagina's en pagina's met kant-en-klare minimale paren om meteen te gebruiken bij je gezelschapsspellen.

✨ Haal meer uit je materiaal 
✨ Bereid je therapieën sneller voor
Schakel snel bij de boodschap: "dit is saai"
✨ 189 pagina's vol inspiratie en materiaal


Haal alles uit de kast voor jouw fonologische therapieën met Spelen met fonologie!

Dat wil ik!

Maar hoe begin je nu in godsnaam aan een fonologische therapie?

Ik snap je volledig! Toen ik mijn eerste fonologische therapie gaf, wist ik ook niet goed waar te beginnen. De cliënt die ik toen behandelde deed aan fronting en maakte van 'kaas' bijvoorbeeld 'taas'. Ik ben toen in de bib van Thomas More (waar ik gestudeerd heb) een boek over Metaphon gaan lenen en ik ben erin gedoken. Ik volgde alle stappen en Marie (niet de echte naam) was eigenlijk snel van haar fronting af. Ik weet nog dat ik dacht: "oh, dit is gemakkelijk." Ken je dat spreekwoord met 'hoogmoed' en 'vallen'? Ja, ik wat later ook. 😅

Maar ik ben blijven doorzetten, heb talloze studiedagen en cursussen gevolgd en heb jarenlang kinderen met een fonologische stoornis behandeld. Het is een echte passie geworden. Die passie werd zó groot dat ik ze wilde delen, wat ik dan ook begon te doen op Instagram. Ik deelde tips, therapiedoelen en nog zo veel meer. En daar kwam reactie op. Veel reactie! Zo veel reactie dat ik dacht: "En als ik nu eens al mijn kennis en ervaring omzet in een cursus?"

Zo gezegd, zo gedaan en Fonologie in de praktijk zag het levenslicht. Een online traject waarin ik alles over fonologie van A tot Z uitleg aan iedereen die ook graag kinderen met een fonologische stoornis verder wil helpen.

Zodat jij vol vertrouwen begint aan die fonologische therapieën.
Zodat jij precies weet hoe jij een diagnose moet stellen.
Zodat jij nooit meer overweldigd wordt door fonologische processen.
Zodat jij met plezier een behandelplan opstelt.

Alles op één plek, levenslang opnieuw te herbekijken. Met tonnen aan materiaal dat je kan gebruiken, want eerlijk: we kunnen onze tijd echt wel ergens anders aan spenderen, toch?

Naar Fonologie in de praktijk

Wat je ook kiest, ik sta klaar om jou te helpen!

Liefs x

Janne