Ga nog niet direct weg!

Maar hoe begin je nu in godsnaam aan een fonologische therapie?

Ik snap je volledig! Toen ik mijn eerste fonologische therapie gaf, wist ik ook niet goed waar te beginnen. De cliënt die ik toen behandelde deed aan fronting en maakte van 'kaas' bijvoorbeeld 'taas'. Ik ben toen in de bib van Thomas More (waar ik gestudeerd heb) een boek over Metaphon gaan lenen en ik ben erin gedoken. Ik volgde alle stappen en Marie (niet de echte naam) was eigenlijk snel van haar fronting af. Ik weet nog dat ik dacht: "oh, dit is gemakkelijk." Ken je dat spreekwoord met 'hoogmoed' en 'vallen'? Ja, ik wat later ook. 😅

Maar ik ben blijven doorzetten, heb talloze studiedagen en cursussen gevolgd en heb jarenlang kinderen met een fonologische stoornis behandeld. Het is een echte passie geworden. Die passie werd zó groot dat ik ze wilde delen, wat ik dan ook begon te doen op Instagram. Ik deelde tips, therapiedoelen en nog zo veel meer. En daar kwam reactie op. Veel reactie! Zo veel reactie dat ik dacht: "En als ik nu eens al mijn kennis en ervaring omzet in een cursus?"

Zo gezegd, zo gedaan en Fonologie in de praktijk zag het levenslicht. Een online traject waarin ik alles over fonologie van A tot Z uitleg aan iedereen die ook graag kinderen met een fonologische stoornis verder wil helpen.

Zodat jij vol vertrouwen begint aan die fonologische therapieën.
Zodat jij precies weet hoe jij een diagnose moet stellen.
Zodat jij nooit meer overweldigd wordt door fonologische processen.
Zodat jij met plezier een behandelplan opstelt.

Alles op één plek, levenslang opnieuw te herbekijken. Met tonnen aan materiaal dat je kan gebruiken, want eerlijk: we kunnen onze tijd echt wel ergens anders aan spenderen, toch?

Naar Fonologie in de praktijk

"Janne, ik wil eigenlijk vooral ouders informeren"

Misschien ben jij al een doorwinterde logopedist op vlak van fonologie of komt een cursus nu gewoon even niet uit. Maar je bent toch op zoek naar een handige manier om ouders te informeren. Want als we eerlijk zijn: vaak hebben kinderen meer dan één fonologisch proces waaraan gewerkt moet worden. Voor ouders is dat soms verwarrend en zien ze door de bomen het bos niet meer.

Wij hebben exact wat jij zoekt: onze Infofiches van de fonologische processen. 

✨ Eén blad per proces
✨ In mensentaal uitgelegd
✨ Telkens met enkele voorbeelden
✨ Digitaal, dus te printen tot in de eeuwigheid

Help ouders het bos door de bomen wél te zien met onze infofiches!

Dat wil ik!

Wat je ook kiest, ik sta klaar om jou te helpen!

Liefs x

Janne